Kevin De Bruyne kraakt UEFA en FIFA: "Geld spreekt luider dan stemmen van spelers"

De Bruyne kraakt UEFA en FIFA: "Geld spreekt luider dan stemmen van spelers"

7 september om 13:47

Kevin De Bruyne heeft tegenover persbureau Reuters zijn ongenoegen geuit over de steeds voller wordende voetbalkalender. De Rode Duivels-kapitein heeft geen goed woord over voor voetbalbonden UEFA en FIFA.

"Het probleem is dat UEFA en FIFA wedstrijden blijven toevoegen, en we kunnen onze zorgen uiten, maar er is tot nu toe geen oplossing", klinkt het zeer kritisch van Manchester City-speler. "Het lijkt erop dat geld luider spreekt dan de stemmen van de spelers."

In juli gaf de spelersvakbond FIFPRO al aan een klacht te zullen indienen bij de antitrustautoriteiten van de EU met betrekking tot de overvolle internationale wedstrijdkalender van de FIFA.

De korte vakantie aan het einde van het huidige seizoen steekt De Bruyne vooral. "We weten dat er slechts drie weken zitten tussen de finale van het WK voor clubs en de eerste Premier League-wedstrijd. Dus we hebben drie weken om te rusten en ons voor te bereiden op nog eens 80 wedstrijden."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.