De Bruyne over Rode Duivels tegen Frankrijk

De Bruyne over Rode Duivels tegen Frankrijk: “Altijd close wedstrijden”

7 september om 11:15

Na de 3-1 overwinning van de Rode Duivels op Israël, blikte Kevin De Bruyne vooruit op de volgende uitdaging in de Nations League. De aanvoerder van de Belgische ploeg benadrukte hoe moeilijk het was om het Israël in de eerste helft moeilijk te maken.

In de tweede helft vonden de Belgen manieren om ruimte te creëren. "Het was moeilijk in de eerste helft. We konden geen manier vinden om het spel te openen door het Israëlische verdedigingsblok”, klinkt het bij De Bruyne, geciteerd door RTBF. “In de tweede helft vonden we manieren om ruimte te creëren.”

Met twee doelpunten tegen Israël bracht De Bruyne zijn totaal aantal goals voor de nationale ploeg op dertig. Toch kijkt de metronoom van Manchester City liever vooruit naar de volgende wedstrijd tegen Frankrijk. "Sinds ik voor de nationale ploeg speel, heb ik alles gegeven om het niveau van de Duivels en België te verhogen. Ik zal altijd proberen het niveau te verhogen om te winnen, en persoonlijk voel ik altijd de behoefte om het beter te doen."

“Het was natuurlijk niet geweldig om de laatste paar wedstrijden tegen Frankrijk te verliezen op grote toernooien. Het waren altijd close wedstrijden en ze wonnen nooit ruim. Het zou geweldig zijn als we deze wedstrijd kunnen winnen," aldus De Bruyne. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.