Ophef in Engeland door 'schokkende onthulling' van debuterende interim-bondscoach

Ophef in Engeland door 'schokkende onthulling' van debuterende interim-bondscoach

7 september om 12:03

Lee Carsley, de interim-bondscoach van het Engelse elftal, heeft voor veel ophef gezorgd in Engeland. Carsley heeft namelijk aangekondigd het Engelse volkslied niet mee te zingen, als zijn ploeg het opneemt tegen Ierland in de Nations League.

Carsley, die tot voor kort de bondscoach van Jong Engeland was, zwaait nu tijdelijk met de scepter bij The Three Lions, die nog altijd zoeken naar een nieuwe bondscoach. Zijn eerste duel als coach van Engeland is direct een pikante voor Carsley: de oud-middenvelder speelde namelijk veertig interlands voor tegenstander Ierland, vanwege de afkomst van zijn grootmoeder.

Nu heeft Carsley aangekondigd dat hij voorafgaand aan de wedstrijd het God Save the King niet mee zal zingen, al heeft dat volgens de oefenmeester andere redenen. "Als speler zong ik ook nooit mee met het volkslied. Ik ben altijd gefocust op mijn wedstrijd en eerste actie. Ik wil die routine als trainer nu niet veranderen. Ook als coach van Jong Engeland zong ik nooit mee."

De Engelse media nemen echter geen genoegen met die uitleg. Zo spreekt The Daily Mail van 'schokkende onthulling', terwijl The Mirror verwacht dat een deel van de Engelse fans 'woedend' zal zijn door de uitspraken van Carsley.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.