'Engeland weet wat het wil in zoektocht naar definitieve Southgate-opvolger'

'Engeland kan knoop doorhakken en opvolger Southgate officieel benoemen'

7 september om 07:44
Laatste update: 7 september om 08:30

Lee Carsley kan zomaar eens de definitieve opvolger van Gareth Southgate als bondscoach van Engeland worden. Dat meldt The Telegraph. Na de verloren EK-finale nam laatstgenoemde afscheid als leidsman van de nationale ploeg. Carsley werd in eerste instantie zijn tijdelijke opvolger, maar het vertrouwen in hem zou binnen de Engelse ploeg met de dag groeien.

Carsley heeft groeiende support binnen de nationale ploeg van Engeland. Hij zou omschreven worden als de perfecte man voor de baan. Met dat nieuws komt The Telegraph vrijdag naar buiten.

Na het EK kwam naar buiten dat Southgate na acht jaar als bondscoach van Engeland afzwaaide. Carsley zou zijn tijdelijke vervanger worden, totdat er een 'grote' naam gehaald kon worden. Onder andere de namen van Mauricio Pochettino en Graham Potter passeerden de revue. Nu lijken er veranderingen plaats te hebben gevonden in het Engelse kamp.

Southgate werd vaak verweten dat hij een te behoudende speelstijl aanhield. Ook tijdens het afgelopen EK was de kritiek niet mals. Carsley zou zich 'fantastisch' aangepast hebben aan de wensen van de Engelse spelers.

Engeland start de Nations League en daarmee de (interim-) periode van Carsley zaterdag met een uitwedstrijd in Ierland. Drie dagen later komt Finland richting Wembley.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.