Tedesco terecht tevreden na winst Rode Duivels?

Tedesco na winst Rode Duivels: “Kan niet zeggen of het de situatie verandert”

7 september om 12:28

De Rode Duivels zijn hun Nations League-campagne 2024-2025 gestart met een overtuigende 3-1 overwinning op Israël. Bondscoach Domenico Tedesco was tevreden met de prestatie van zijn ploeg. 

“Ons algemene niveau in deze wedstrijd was goed. We drukten goed door," gaf Tedesco aan na de wedstrijd, geciteerd door RTBF. Toch erkende hij dat er nog ruimte is voor verbetering. "Natuurlijk kunnen we ons nog verbeteren. We waren in goede vorm en we verdienden het om sneller een tweede doelpunt te maken.”

Een cruciaal moment in de wedstrijd was de reactie van de Rode Duivels na de gelijkmaker van Israël. Dat zag ook de bondscoach. "We verloren eerst een beetje het vertrouwen na de gelijkmaker. In de tweede helft konden we sneller spelen. Ik denk dat onze reactie na de gelijkmaker een heel goed teken was", verklaarde hij. 

Hoewel Italië diezelfde avond won van Frankrijk, wilde Tedesco niet speculeren over de invloed van dat resultaat op de groepssituatie. “Ja, dat heb ik gezien. Ik kan je nog niet zeggen of het de situatie in de groep verandert," gaf hij aan. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.