Tielemans durft te reflecteren: "We hebben veel technische fouten gemaakt"

Tielemans durft te reflecteren: "We hebben veel technische fouten gemaakt"

7 september om 09:40

Youri Tielemans is te spreken over de prestaties van de Rode Duivels tegen Israël (3-1 winst). Toch durft de middenvelder ook te kijken naar wat er beter kan in aanloop naar de match tegen Frankrijk.

Tielemas kijkt vooral trots terug op de match. "Het is een mooie overwinning voor ons vanavond tegen een lastige tegenstander. Het was niet makkelijk om tegen dit vrij lage blok te spelen, maar gelukkig zijn we erin geslaagd om door te breken", vertelde Tielemans aan l'Avenir.

Toch ziet Tielemans verbeterpunten. "We hebben veel technische fouten gemaakt, maar we zijn erin geslaagd gevaarlijk te zijn. Door de penalty konden we de rest van de wedstrijd rustig aan doen en het team omdraaien", zei Tielemans.

Tielemans beseft zich dat de Rode Duivels tegen Frankrijk minder gemakkelijk wegkomen. "Duranville maakte een goede comeback en we zijn blij met hem, dat is al goed. Frankrijk is altijd gevaarlijk en we zullen het beter moeten doen dan vanavond om een goede wedstrijd te kunnen spelen", aldus Tielemans.

Frankrijk is de tweede tegenstander die wacht in de UEFA Nations League A, Groep 2. De Rode Duivels nemen het maandagavond op tegen de Fransen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.