Fredberg over extra jaar kapitein Vertonghen bij Anderlecht

Fredberg over extra jaar kapitein Vertonghen bij Anderlecht: “Godzijdank”

7 september om 07:55
Laatste update: 7 september om 11:28

Jesper Fredberg, de CEO Sports van RSC Anderlecht, heeft in een uitgebreid interview uitleg gegeven over verlenging met kapitein Jan Vertonghen. Fredberg heeft uitgelegd hoe belangrijk het voor Anderlecht was om nog een extra seizoen door te gaan met de kapitein centraal in de achterhoede.  

Fredberg blikt terug op de situatie in de achterhoede bij Anderlecht toen het nog niet duidelijk was dat Vertonghen zou gaan verlengen. De CEO Sports noemt de verlenging van Vertonghen erg belangrijk.  “Op een gegeven moment hadden we geen centrale verdediger. Zeno Debast was weg en Frederico Gattoni zijn huurovereenkomst zat erop. Jan Vertonghen zijn contract was afgelopen”, deelt Fredberg via de clubkanalen van Anderlecht.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

“Het was onze hoofdprioriteit om centraal in de achterhoede te stabiliseren. Zodat we vanuit daar konden verder bouwen. Om Jan opnieuw te tekenen was een grote ambitie voor ons. Hij was onze kapitein, hij deed het erg goed in het afgelopen seizoen en heeft een impact op het veld en buiten het veld”, geeft Fredberg aan namens Anderlecht.

Fredberg sluit dankbaar af over het extra jaar Vertonghen bij Anderlecht. “Ik denk dat hij veel van onze waarden vertegenwoordigt bij de club. Daarom was het erg belangrijk voor ons om de samenwerking te verlengen. Elkaar in de ogen te kijken en voelen dat we allebei die honger hebben om samen meer te bereiken. Godzijdank hebben we dat allebei getoond, dat was erg belangrijk voor ons.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.