Timber kijkt uit naar titelrace met Arsenal en Trossard

Trossard-collega Timber kijkt uit naar titelrace: 'Niet gemakkelijk, wel mooi'

6 september om 08:20
Laatste update: 6 september om 08:24

Jurriën Timber hoopt dit seizoen met Leandro Trossard en Arsenal een gooi te doen naar de Premier League-titel. In afgelopen jaargang eindigden The Gunners twee punten achter landskampioen Manchester City. 

"Het zat erin, honderd procent", blikt Timber terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb zo vaak gekeken en gedacht: we zijn echt goed. We kunnen kampioen worden. Ook in de Champions League. Ik vond ons één van de sterkste teams in Europa. Dat denk ik nog steeds. Het is aan ons nu te laten zien dat we die prijzen kunnen pakken. Of we voldoende honger hebben? Kom maar langs, dan zie je het met eigen ogen."

Vervolgens komt Timber te spreken over concurrent Manchester City, waar natuurlijk ook Rode Duivel Kevin De Bruyne speelt. Hij noemt de stabiliteit van The Citizens 'bizar'. "Nu ook weer, steeds weer. Ik heb het er met Nathan (Aké, red.) ook over. Hun selectie is sterk en breed en zij hebben met Pep (Guardiola, red.) misschien wel de allerbeste trainer", stelt de verdediger. "Dat team is inmiddels verslaafd aan prijzen winnen. Dat maakt onze uitdaging niet gemakkelijk, maar wel mooi."

Voor Arsenal is het belangrijk om onnodig puntenverlies te voorkomen. "Omdat je weet dat City en Liverpool niet snel zullen verliezen", aldus Timber, die de ploeg van Liverpool-trainer Arne Slot al trof in de voorbereiding. "Toen speelden ze al goed. Ik wist dat hij een goede manager is, maar hoor nu ook goede verhalen van Cody (Gakpo, red.), Virgil (van Dijk, red.) en Ryan (Gravenberch, red.)."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.