Tavolieri: 'RSC Charleroi wil Alexis Flips overnemen van RSC Anderlecht'

UPDATE: 'RSC Charleroi en RSC Anderlecht bereiken akkoord Flips'

6 september om 14:15
Laatste update: 6 september om 14:15

Alexis Flips gaat RSC Anderlecht misschien dan toch verlaten. RSC Charleroi is namelijk serieus in de markt voor de middenvelder. Dat meldt Sacha Tavolieri.

De partijen zijn voortdurend in gesprek om de overgang van de Fransman rond te maken. De vorm van een eventuele transfer is bekend. Het gaat namelijk om een huurdeal met een optie tot koop voor RSC Charleroi, mocht de middenvelder bevallen.

Flips speelde dit seizoen op huurbasis voor het Turkse Ankaragucu en keerde deze zomer terug bij de selectie van Anderlecht. Onder de leiding van trainer Brian Riemer kwam de middenvelder echter nog maar tot 1 speelminuut tijdens het huidige Jupiler Pro League-seizoen.

UPDATE: Tavolieri weet dat de deal inmiddels rond is. Ook de speler en Charleroi hebben overeenstemming bereikt. Volgens de transfergoeroe gaat het om een huurdeal van een seizoen met een aankoopoptie die vastgesteld is op 2,5 miljoen euro. Een jaar geleden haalde Anderlecht Flips op bij Stade Reims voor 3,5 miljoen euro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.