De Bruyne over de Rode Duivels op het EK 2024 tegen Frankrijk

De Bruyne: “Zo moeilijk om toe te geven dat Frankrijk beter is?”

5 september om 21:27

Kevin De Bruyne wist de Rode Duivels op het EK 2024 niet langs Frankrijk te leiden in de achtste finale. De Rode Duivels werden in de achtste finale met 1-0 uitgeschakeld. De Bruyne werd bij Het Laatste Nieuws gaf aan dat de Rode Duivels er niet álles aan zouden hebben gedaan op het EK 2024 in Duitsland.

De Bruyne reageerde als volgt over de prestatie van de Rode Duivels op het EK. “Hebben we er niet alles aan gedaan? Ik denk van wel. Maar misschien is Frankrijk kwalitatief gewoon veel beter dan ons. Is dat nu zo moeilijk om toe te geven? Frankrijk was ook niet goed, hé, maar ze zijn kwalitatief wel beter dan ons.”

De Bruyne werd vervolgend geconfronteerd met het feit dat de Rode Duivels niet tegenover Frankrijk hadden hoeven staan in de achtste finale. “Dan hadden we tegen Nederland of Engeland gespeeld, en waren we ook géén favoriet geweest. Het is altijd áls áls áls. Er was zoveel commotie over die tweede plaats, maar tegen Nederland hadden we dezelfde match kunnen spelen en verliezen. Óf winnen”, aldus De Bruyne.

De Bruyne sloot af door aan te geven dat het erg gemakkelijk is om achteraf te spreken. Desondanks baalde De Bruyne van de match tegen Slovakije op het EK. “Die nederlaag tegen Slovakije, dat was voor mij de enige ontgoocheling. Als je je eerste match verliest, sta je meteen met je rug tegen de muur”, besloot De Bruyne.