De Bruyne over toekomst als Rode Duivel

De Bruyne over toekomst als Rode Duivel: “Niet correct naar de groep”

5 september om 20:36

Kevin De Bruyne, de 33-jarige middenvelder van Manchester City, wordt gevraagd naar zijn toekomst bij de Rode Duivels. De Bruyne gaat het in de Nations League opnemen tegen Israël en Frankrijk. De Bruyne vertelt dat hij van plan is om er in ieder geval op het WK 2026 te staan.

De Bruyne kreeg bij Het Laatste Nieuws de vraag of hij na het EK overwogen heeft om te stoppen als Rode Duivel. “Héél even, maar ik voel me nog goed. En als je nog het WK wil spelen, dan kan je niet zeggen dat je een jaar niet meer beschikbaar bent voor de nationale ploeg, en vervolgens toch weer opgeroepen wil worden. Dat ga ik nooit doen. Dat is niet correct naar de groep toe.”

De Bruyne kreeg tot slot de vraag of het zijn laatste campagne is bij de Rode Duivels. “Waarschijnlijk wel, gaf De Bruyne aan. De Rode Duivel geeft aan dat hij al lang genoeg aan het gaan is.” Ik denk dat ik al lang genoeg aan het gaan ben. En nog altijd doe. Mijn keuze staat nog niet vast. Ik weet niet hoe ik me over twee jaar zal voelen, maar laat ons realistisch zijn. In 2026 zal ik er 35 zijn”, besloot De Bruyne.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.