Kevin De Bruyne reflecteert op teleurstellend EK

De Bruyne kijkt niet graag terug: "Niet mijn job om het EK te evalueren"

5 september om 19:37
Laatste update: 5 september om 19:37

Kevin De Bruyne heeft het teleurstellende EK van de Rode Duivels snel achter zich gelaten. Volgens de kapitein van de Rode Duivels is het niet aan hem om de te evalueren.

De Bruyne is na het EK op vakantie gegaan en had niet al te veel moeite om de ontspanning te vinden. "Uiteindelijk heb ik het redelijk snel kunnen plaatsen", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "Ook al heb je een stom gevoel als je op vakantie naar een EK-match zit te kijken. Ik heb er toch een drietal gezien, waaronder de finale."

Gevraagd naar zijn gedachten over het spel van de Rode Duivels in Duitsland reageert De Bruyne terughoudend. "Het is niet mijn job om het EK te evalueren", klinkt het. "Achteraf kan je altijd zeggen dat we tegen Frankrijk aanvallender hadden moeten spelen, maar als die owngoal niet was gevallen, en je wint in de verlengingen, dan had iedereen het plan een topkeuze gevonden."

De Bruyne houdt het graag bij spelen. "Ik maak nooit analyses van matchen. Nooit. We zien al genoeg analyses met de ploeg", klinkt het resoluut van de 105-voudig international.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.