Patris kijkt uit naar STVV: "Club met levendige ambiance"

Patris legt keuze voor STVV uit: "Ambiance en kansen voor jonge Belgen"

4 september om 11:44

Louis Patris heeft een nieuwe uitdaging gevonden. RSC Anderlecht is (voorlopig nog?) een stapje te hoog gebleken, maar bij Sint-Truiden wil de rechtsachter zich opnieuw op de kaart zetten. Zelf verwacht hij dat dat zal lukken.

In zijn eerste reactie als Kanarie kan Patris zijn geluk niet op. "Ik ben blij om een speler van STVV te zijn", staat te lezen op de website van de Limburgers. Waarom heeft Patris eigenlijk voor STVV gekozen, terwijl bijvoorbeeld ook het Nederlandse NEC interesse had? "Dit is een club met een levendige ambiance, die bovendien kansen geeft aan jonge Belgische spelers", somt hij zijn twee voornaamste redenen op.

Voor Patris kan het nu niet rap genoeg beginnen. "Ik kijk er dan ook naar uit om snel te debuteren op Stayen en mijn steentje bij te dragen. Hopelijk al in de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen mijn ex-club OHL", lacht hij. Patris verliet datzelfde OHL ruim een jaar geleden voor een droomtransfer naar Anderlecht. In Brussel kon hij in elf basisplaatsen echter nooit helemaal overtuigen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.