OFFICIEEL: Anderlecht leent Patris uit aan STVV

OFFICIEEL: Patris verlaat RSC Anderlecht en kiest voor STVV-avontuur

4 september om 11:05
Laatste update: 4 september om 11:08

RSC Anderlecht heeft in het slot nog een oplossing gevonden voor Louis Patris. De rechtsachter verlaat paars-wit voor STVV, dat de verdediger op uitleenbasis overneemt. Er is ook een aankoopoptie opgenomen in de overeenkomst.

Dat wordt nu aangekondigd op de officiële kanalen van beide clubs. STVV huurt Patris tot het einde van het seizoen en wist ook een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract van de 23-jarige verdediger. Ook NEC Nijmegen ging voor de komst van Patris. Het is uiteindelijk toch STVV geworden.

Patris werd afgelopen zomer nog maar in huis gehaald door RSC Anderlecht, dat zo'n 3,5 miljoen euro betaalde aan Oud-Heverlee Leuven. Hij wist echter geen basisplaats te bemachtigen en verloor de strijd van Killian Sardella. Met ook de komst van Thomas Foket mocht Patris dan ook vertrekken bij de Brusselaars.

Bij STVV moet Patris de strijd aangaan met STVV-jeugdproduct Robert-Jan Vanwesemael, die de voorbije wedstrijden een kans kreeg als aanvallende flankverdediger.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.