777 Partners verdwijnt uit Raad van Bestuur bij Standard

Grote verandering bij Standard: 777 Partners niet langer in Raad van Bestuur

4 september om 11:21

Achter de schermen blijft Standard Luik hard werken aan de herstructurering van de club. Het is al even bekend dat de club een nieuwe eigenaar zoekt, al is er tot dusver nog geen overnemer gevonden voor 777 Partners. In de nieuwe Raad van Bestuur zal de macht van de Amerikanen wel verdwenen zijn.

Via een officiële communicatie op de clubwebsite brengt Standard belangrijk nieuws naar buiten. Op 16 september roepen De Rouches een algemene vergadering samen, waarop een nieuwe Raad van Bestuur wordt verkozen. Daar zal géén vertegenwoordiger van 777 Partners meer bij zitten. Dat is het beste bewijs dat de invloed van de Amerikaanse investeerdersgroep zo goed als weg is op Sclessin.

De komende Raad van Bestuur zal bestaan uit twee leden van de club en twee mensen van A-CAP, een verzekeraar die de rol van 777 Partners de laatste weken al heeft overgenomen. Verder meldt Standard dat er een samenwerking op til is met Moelis & Co. Dat is een internationale investeringsbank die het overnameproces moet vergemakkelijken en versnellen.

De Luikenaars sluiten af met een optimistische boodschap. 'Standard en A-CAP willen nogmaals bevestigen dat alles in het werk wordt gesteld om op een efficiënte manier vooruitgang te boeken in een proces dat Standard moet toelaten om in de komende maanden een nieuw ambitieus project op te starten', klinkt het.