De Ketelaere "staat open voor meer volwassen rol" bij Rode Duivels

De Ketelaere wil Atalanta-vorm ook bij Duivels etaleren: "Andere dingen verwacht"

4 september om 10:51

Op het EK mocht hij enkel opdraven toen het kalf al verdronken was, waardoor Charles De Ketelaere nog steeds wacht op zijn grote doorbraak als Rode Duivel. Bij Atalanta Bergamo bewijst hij nochtans over het talent te beschikken. CDK wil de komende Nations League gebruiken als lanceerplatform.

Voor de West-Vlaming zouden de duels tegen Israël en Frankrijk wel eens erg belangrijk kunnen worden. Bij afwezigheid van onder meer Yannick Carrasco, Romelu Lukaku en Leandro Trossard zijn er enkele plekjes vrijgekomen ten opzichte van het EK. Bovendien gaf Domenico Tedesco recent aan dat hij De Ketelaere misschien meer had moeten inpassen op Euro 2024. Zelf is hij er alvast klaar voor. "Ik sta open voor een meer volwassen rol", tekende Het Laatste Nieuws op.

Dat betekent niet dat we De Ketelaere meteen als grote aanjager en voortrekker moeten verwachten. "Ik ben slechts 23 jaar, hé", tempert hij. Als een verse start wil De Ketelaere de komende week niet zien. "Neen, ik doe gewoon mijn ding. Er is ook niet meer druk. Dit zijn gewoon twee wedstrijden die we willen winnen."

Tot dusver kon De Ketelaere slechts af en toe een klasseflits tonen als Rode Duivel, terwijl hij bij Atalanta vaker beslissend is. Het is "moeilijk om er de vinger op te leggen" waarom dat zo is, aldus de aanvaller. "Alleen zie je wel dat er soms andere dingen verwacht worden van jou als speler. Dat is niet voor iedereen even gemakkelijk om mee om te gaan. Anderen geeft het dan weer een boost", analyseert hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.