De Ketelaere denkt dat het EK niet alleen de fout van Tedesco was

De Ketelaere: “Ik denk dat het EK niet alleen de fout van de trainer was”

3 september om 13:44

Charles De Ketelaere heeft tijdens de persconferentie van de Rode Duivels teruggeblikt op het teleurstellende EK 2024 in Duitsland. De Ketelaere geeft aan dat het voor hem persoonlijk en voor de rest van de Rode Duivels een teleurstelling was.

De Ketelaere en de Rode Duivels gaan het nu in de Nations League opnemen tegen Israël en Frankrijk. “Ik doe gewoon mijn ding. Het zijn twee matchen, ik ga mijn best doen. Ik heb wel gehoord dat de bondscoach in mij gelooft. Dat is leuk. Maar op het EK voelde ik mij ook klaar”, citeert Het Nieuwsblad De Ketelaere.

De Ketelaere geeft aan waar het volgens hem op het EK mis ging voor de Rode Duivels. “We hadden onszelf in een betere positie moeten brengen om in de achtste finales niet tegen Frankrijk uit te komen - dat is een topland. En dan was er die ongelukkige goal tegen de Fransen”, aldus De Ketelaere.

Tot slot vindt De Ketelaere dat het teleurstellende EK van de Rode Duivels niet alleen de fout is van bondscoach Domenico Tedesco. “Ik denk niet dat het EK alleen de fout van de trainer was. De spelers staan op het veld en voeren de opdrachten uit. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid”, besluit De Ketelaere.