Bergwijn van Ajax naar Al Ittihad, club loopt Rode Duivel Trossard mis

OFFICIEEL: Bergwijn van Ajax naar Al Ittihad, club loopt Rode Duivel Trossard mis

3 september om 08:15
Laatste update: 3 september om 08:59

De deal is beklonken: Steven Bergwijn verruilt Ajax voor Al Ittihad. Daarmee is de grootste verrassing van deze zomerse Deadline Day officieel afgerond.

Op de laatste dag van de Nederlandse transferperiode kwam het grote nieuws pas voor het eerst naar buiten. Al Ittihad greep mis bij Leandro Trossard en zag in Bergwijn een goedkoper alternatief. De 26-jarige aanvaller verkast voor een vast bedrag van ruim 21 miljoen euro naar Saudi-Arabië, bevestigt Ajax.

Bergwijn werd medisch gekeurd in Amsterdam, waarna al het papierwerk voor 23.00 uur ingediend moest worden. Daar is Al Ittihad in geslaagd. De aanvaller tekent een driejarig contract en gaat jaarlijks negen miljoen euro netto opstrijken in Saudi-Arabië. Kamaldeen Sulemana lijkt in de Johan Cruijff Arena de opvolger van Bergwijn worden. 

"Steven en Ajax hebben er samen geen geheim van gemaakt dat als er een goed bod zou komen vanuit het buitenland, hij de stap zou zetten", reageert technisch directeur Alex Kroes op de clubsite. "Dat is nu op de valreep het geval en dit geeft de club de nodige financiële ruimte om, hopelijk op de korte termijn, nog een gewenste vervanger binnen te kunnen halen. We hebben onze captain van afgelopen seizoen veel succes gewenst bij het vervolg van zijn carrière."

In 2022 nam Ajax Bergwijn voor ruim dertig miljoen euro over van Tottenham Hotspur. In Amsterdam werd de 35-voudig Oranje-international onder Maurice Steijn aanvoerder. In totaal kwam de oud-speler van PSV en Spurs tot tachtig officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin maakte hij 29 goals en gaf hij twaalf assists.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.