Romelu Lukaku zonder Osimhen, Romano maakt transfer bekend

'Lukaku zonder Osimhen bij Napoli, spits op huurbasis naar Galatasaray'

3 september om 08:00

Victor Osimhen maakt de overstap naar Galatasaray. De spits laat Napoli achter zich om op huurbasis uit te komen voor de Turkse topclub, aldus Fabrizio Romano.

Volgens Romano zijn de handtekeningen gezet en zijn alle documenten op orde. Galatasaray zal het gehele salaris overnemen, een bedrag dat neerkomt op negen tot tien miljoen euro. De Turken hebben geen optie tot koop bedongen. De afkoopsom in het contract van de spits, die in eerste instantie 130 miljoen euro bedroeg, zal bovendien verlaagd worden naar 75 miljoen euro. Op dinsdag zal de Nigeriaan medisch gekeurd worden.

Lang leek Osimhen op weg naar Saudi-Arabië, waar Al Ahli concrete interesse had. De club was er echter niet happig op om het gevraagde bedrag op tafel te leggen voor de spits. Bij Napoli vond men dat Osimhen zelf debet was aan de afgeketste deal, waarna hij uit de selectie werd gezet. Zijn rugnummer (9) werd bovendien overgedragen aan Romelu Lukaku. Bij Napoli ontstond zodoende een onwerkbare situatie, waarin Galatasaray nu uitkomst biedt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.