Onana blikt terug op EK: "Tegen Frankrijk kan je wel verliezen"

Onana blikt nog eens terug op mislukte EK: "Tegen Frankrijk kan je wel verliezen"

3 september om 23:44

De bondscoach ging vorige week vrijdag nog eens uitvoerig in op het voorbije EK in Duitsland, mét schuldbesef. Ook de spelers kunnen dan niet achter blijven. Amadou Onana doet hetzelfde, al trekt hij minder het boetekleed aan.

De Rode Duivels overleefden de groepsfase slechts ternauwernood en gingen er in de achtste finales vervolgens roemloos uit tegen Frankrijk. Dat was opnieuw geen goede partij. "Het is natuurlijk nooit leuk, maar op zich kan je tegen Frankrijk wel verliezen", blikt Onana bij Het Laatste Nieuws terug op die partij. "Frankrijk is een topploeg met veel kwaliteitsvolle spelers. Daar mag je dus wel tegen verliezen, al was ik natuurlijk graag wat verder gegaan."

Ergens zit daar wel een kern van waarheid in, maar hadden de Duivels het in de poule al niet deels te grabbel gegooid? Als ze tegen Oekraïne vol voor de winst waren gegaan, had het toernooi er helemaal anders kunnen uitzien. "Dat zijn allemaal 'als'en' en 'maybe's'. Als je eerste van de groep was, kwam je tegen die ploeg ... Dat is misschien een beetje makkelijk", heeft Onana geen boodschap aan dat soort discussies.

De middenvelder onthoudt slechts één conclusie na het afgelopen EK. "Iedereen heeft alles gegeven op dit toernooi. Wat kan ik meer zeggen?", stelt hij zich de vraag.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.