Onana snapt Aston Villa: "Ik ben 60 miljoen euro waard"

Onana snapt Aston Villa wel: "Ik denk dat ik 60 miljoen euro waard ben"

3 september om 22:22

Amadou Onana heeft zijn intrede bij Aston Villa niet gemist. Met twee doelpunten was hij al van goudwaarde in de Premier League. Zo zal de club uit Birmingham haar investering van 60 miljoen euro snel terugverdiend hebben. Onana vindt die prijs vrij normaal.

Geen enkele Belgische speler kostte deze zomermercato meer geld dan Onana. Dat legt natuurlijk een bepaalde druk op zijn schouders. "Als je bij een nieuwe club komt, wil je tonen dat je dat prijskaartje waard bent", geeft hij toe aan Het Laatste NieuwsDat betekent niet dat hij zijn transferprijs ovedreven inschat. Integendeel, volgens Onana is dat een correcte gang van zaken. "Voor mij wel. Ik denk dat ik die 60 miljoen waard ben."

Met arrogantie heeft dat helemaal niets te maken, verzekert Onana. "Ik geloof gewoon in mijn kwaliteiten en wat ik kan brengen", klinkt het. Bij Aston Villa loopt het dus meteen aardig, al is het wel een ander soort voetbal dan in zijn periode bij Everton FC. "Je blijft veel langer aan de bal, bij Sean Dyche (zijn ex-coach bij Everton) was het meer direct voetbal met lange ballen en tweede ballen. Bij de nationale ploeg is het ook zo", spreekt Onana zijn voorkeur uit.

Deze week mag de middenvelder opnieuw aan de bak bij de Rode Duivels. Hoogstwaarschijnlijk wordt hij een bepalende figuur in de interlands met Israël en Frankrijk, die allebei kaderen in de Nations League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.