UPDATE: 'Vancsa in Gent toegekomen om te tekenen'

UPDATE: 'Vancsa is in Gent-complex om contract te ondertekenen'

4 september om 10:39
Laatste update: 4 september om 10:39

Zalan Vancsa staat op het punt om speler van KAA Gent te worden, meldt Het Nieuwsblad. De winger van Lommel SK wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan de club van coach Wouter Vrancken.

Bij de deal zou ook een verplichte aankoopoptie inbegrepen zijn, weet de krant. De 19-jarige Hongaar had van de City Group te horen gekregen dat hij op zoek kon naar een andere club, maar aanbiedingen uit Saudi-Arabië konden hem niet bekoren.

Dinsdagmiddag reisde de flankspeler naar Gent om medisch te worden getest bij zijn nieuw club. De officiële aankondiging wordt zeer binnenkort verwacht.

Vancsa, die vorig seizoen een prima indruk achterliet, kwam in 2022 van MTK Boedapest naar Lommel. In 60 wedstrijden wist de linksbuiten 14 doelpunten te maken en 7 assists te geven.

Update 4/9: De medische testen van Vancsa lijken geslaagd. Volgens Sacha Tavolieri is de Hongaar momenteel in het trainingscomplex van KAA Gent om zijn contract te ondertekenen. De kans bestaat dus dat hij vandaag nog voorgesteld wordt. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.