'Transfersaga voorbij, Aimé Omgba trekt naar KAA Gent'

'Transfersaga eindelijk over, NAC-smaakmaker Omgba toch naar KAA Gent'

3 september om 21:03

De Telegraaf is zeker: Aimé Omgba wordt dan toch speler van KAA Gent. De transfer van de middenvelder leek even niet door te gaan, maar is nu eindelijk rond. De Buffalo’s hebben zo alsnog de vacature voor creatieve middenveler vervuld.

De aanvallende middenvelder was vorig jaar de smaakmaker bij NAC Breda, dat promoveerde naar de Eredivisie. In totaal scoorde de Nederlander met Kameroense roots tien goals en gaf hij tien assist in 55 duels voor de Nederlandse club.

Even geleden leek het erop dat de transfer er toch niet van zou komen, toen bij de medische testen bleek dat Omgba een knie-operatie moest ondergaan om fit te geraken. NAC besloot toen plots een eenzijdige optie in het contract van Omgba te benutten, zodat de speler niet na de revalidatie volgende zomer transfervrij de deur uit zou lopen.

De kwestie liep hoog op en kwam voor bij de arbitragecommissie van de Nederlandse voetbalbond. Die oordeelde dat de betreffende optie in het contract van Omgba niet rechtsgeldig was, waarop de onderhandelingen tussen Gent en NAC opnieuw werden opgepakt.

Oorspronkelijk zou met de deal meer dan drie miljoen euro gemoeid zijn, maar vanwege de blessure-kwestie zouden de Buffalo's nu aanmerkelijk minder betalen: een transferbedrag van één miljoen euro, een bonus van maximaal 250.000 euro en een doorverkooppercentage.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.