Porto met statement na keuze Al Ittihad voor Bergwijn

Statement FC Porto: Portugezen woest op Al Ittihad na keuze voor Bergwijn

3 september om 13:59

FC Porto is woedend op Al Ittihad. De Portugese topclub haalt in een statement uit naar de Saudische club, die Ajax-aanvaller Steven Bergwijn op het laatste moment verkoos boven Wenderson Galeno.

FC Porto dacht een lucratieve deal te sluiten met Al Ittihad. Galeno moest naar verluidt zo'n vijftig miljoen euro opleveren. Os Dragões wisten echter niet dat de Saudiërs op twee borden schaakten: ook met Ajax werd volop onderhandeld over Bergwijn. De keuze viel uiteindelijk op die laatste. De 35-voudig Oranje-international werd voor 21 miljoen euro ingelijfd. 

De Portugezen zijn woest door de gang van zaken. 'Met betrekking tot de mislukte transfer van Wenderson Galeno naar Al-Ittihad laat FC Porto weten dat het een bericht zal sturen naar de voorzitter van bovengenoemde club en naar de voorzitter van de Saudi Arabian League, waarin het zijn diepe ongenoegen uit over de manier waarop dit proces is verlopen. De transfer werd afgebroken nadat een volledige overeenkomst was bereikt tussen de clubs en de speler.'

De 26-jarige Braziliaan blijft nu voorlopig in Portugal. 'FC Porto is blij om de speler in de selectie te hebben en benadrukt het vertrouwen in zijn vaardigheden en professionele houding om de geweldige prestaties die hij hier heeft laten zien voort te zetten', laat de club wel weten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.