Al Ittihad neemt Danilo over van PSG

OFFICIEEL: Al Ittihad doet zaken met PSG en versterkt zich met Portugees Pereira

3 september om 08:10

Danilo Pereira verlaat Paris Saint-Germain voor een avontuur bij Al Ittihad. Dat bevestigt de club uit Saudi-Arabië, die volgens diverse media vijf miljoen euro betalen voor de diensten van de Portugees.

Danilo had naar verluidt over belangstelling niet te klagen. De middenvelder, die door FC Porto ooit nog werd verhuurd aan Roda JC, genoot interesse van Fenerbahçe, Atlético Madrid, AS Monaco en FC Porto, maar heeft uiteindelijk gekozen voor een transfer naar Al Ittihad, waar hij onder meer gaat samenspelen met Karim Benzema, Houssem Aouar, Moussa Diaby en N'Golo Kanté, onder leiding van trainer Laurent Blanc.

Danilo had in Parijs nog een contract voor één jaar en maakt voor vijf miljoen euro de overstap. De 32-jarige middenvelder kwam in 2020 naar de Franse hoofdstad, voor een bedrag van zestien miljoen euro. Danilo droeg in 157 officiële wedstrijden het shirt van Paris Saint-Germain. Ook speelde hij 74 wedstrijden voor het nationale elftal van Portugal. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.