RKC neemt 19-jarig Marokkaans talent over van Genk

OFFICIEEL: KRC Genk ziet jonge Al Mazyani naar RKC verhuizen

2 september om 16:33

De 19-jarige Faissal Al Mazyani heeft bij RKC Waalwijk getekend. De Belgisch-Marrokaanse verdediger komt over van KRC Genk en tekent een contract voor drie jaar.  

Al Mazyani kwam uit voor het tweede elftal van KRC Genk, Jong Genk. Daarvoor speelde de centrale verdediger tot dusver 46 officiële duels, waarin hij één keer scoorde en twee assists afleverde. Ook is de jonge mandekker meervoudig Marokkaans jeugdinternational.

Technisch directeur Mo Allach zegt blij te zijn met de komst van Al Mazyani. "RKC Waalwijk is een club waar jonge talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Om onze defensieve linie te verbreden, hebben wij met de komst van Faissal gezorgd dat posities dubbel bezet zijn. Faissal Al Mazyani kan op meerdere posities in de verdediging uit de voeten, dat geeft ons een extra optie”, vertelt hij aan de eigen clubkanalen.

De speler hoefde zelf niet lang na te denken over de overstap. "Ik heb goede verhalen gehoord over hoe de club zich richt op de ontwikkeling van spelers. Ik ben blij dat ik aan de slag mag gaan in de Eredivisie bij deze warme club."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.