Dejaegere geniet:

Dejaegere is weer thuis: "Altijd goed voetballen hier, waar alles begonnen is"

2 september om 15:40
Laatste update: 2 september om 15:40

Brecht Dejaegere is opnieuw een Kerel. Zondagavond vierde de middenvelder zijn grote terugkeer in het Guldensporenstadion, waar hij zich een tiental jaar geleden op de kaart zette. Het 1-1-gelijkspel tegen Sint-Truiden beantwoordde wel niet helemaal aan zijn dromen.

In februari 2011 mocht Dejaegere zijn debuut maken in dienst van KV Kortrijk. Zo'n 13,5 jaar later stond hij op datzelfde veld te voetballen. "Altijd goed om hier te voetballen, waar alles voor mij begonnen is", moest Dejaegere ook zelf even slikken bij Sporza. In zijn eerste doortocht bij KVK bleef hij uiteindelijk drie jaar aan boord. Nadien volgde een transfer naar KAA Gent.

Nu wil Dejaegere Kortrijk opnieuw naar betere tijden loodsen. In de eerste plaats betekent dat de degradatie vermijden. In dat opzicht is de 1-1 tegen STVV niet slecht, maar ook niet geweldig. "We zijn teleurgesteld, we wilden meer dan dit ene punt vandaag", windt Dejaegere er geen doekjes om. "Thuis moet je altijd voor de winst gaan. We wilden het tweede doelpunt maken, maar het lukte niet."