Riemen rekent op Dendoncker: "Massa's ervaring"

Riemer wil nieuwkomer Dendoncker snel "inpassen": "We zijn aan het bouwen"

2 september om 15:23

De Jupiler Pro League is een ex-Rode Duivel rijker. Leander Dendoncker zal na de interlandbreak zijn debuut voor RSC Anderlecht maken. Brian Riemer verwacht veel van zijn kersverse aanwinst.

In de Brusselse derby bleek nog maar eens dat Anderlecht nog een kwaliteitsinjectie kan gebruiken. Ondanks het 0-0-gelijkspel kon paars-wit de voet maar moeilijk naast Union Saint-Gilloise zetten. Vooral aanvallend knelt het schoentje, al is ook een verdedigende middenvelder als Dendoncker welgekomen, legt Riemer uit. "Met hem worden er misschien counters uitgehaald die we nu tegenkregen en stijgt het vertrouwen", tekende Het Nieuwsblad op.

Hoewel de Deen intussen bijna twee jaar aan het roer staat, blijft Anderlecht te vaak pover spel op de mat brengen. Riemer predikt nog steeds rust. "We zijn aan het bouwen", verzekert hij. "We gaan nu Dendoncker inpassen.  Hij heeft massa's ervaring." Ook Christian Eriksen leek lange tijd een optie, maar volgens diens makelaar hoeft Anderlecht geen hoop te koesteren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.