OFFICIEEL: RWDM stalt Vandendaele tijdelijk in Nederland

OFFICIEEL: RWDM leent jonge Vandendaele uit aan Nederlandse tweedeklasser

2 september om 15:06

RWDM heeft in de slotweek van de Belgische mercato nog een uitgaande uitleenbeurt afgerond. De jonge Matteo Vandendaele mag zich een jaartje in Nederland ontwikkelen. Ook bij onze noorderburen zal dat op het tweede niveau zijn, meer bepaald bij FC Eindhoven.

Via haar officiële kanalen maakt RWDM het nieuws bekend. De negentienjarige Vandendaele gaat tot het einde van dit seizoen bij Eindhoven aan de slag. Van een aankoopoptie is geen sprake. Vandendaele is een linksvoetige verdediger die vorig jaar voor het eerst zijn neus aan het venster stak bij RWDM, dat toen nog in de Jupiler Pro League uitkwam. Inmiddels zijn de Brusselaars gezakt naar de Challenger Pro League.

Tien keer haalde Vandendaele toen de selectie, met twee invalbeurten tot gevolg. Tegen zowel Club Brugge (1-6) als KVC Westerlo (3-0) kwam de youngster het veld op toen het kalf al lang verdronken was. Aangezien hij ook in het huidige seizoen niet verder geraakt dan de bank, heeft RWDM besloten om hem uit te lenen. Eindhoven eindigde in de vorige jaargang pas als veertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Momenteel telt het zeven punten uit vier duels.