Kompany tevreden: "Al kunnen we nog ritme gebruiken"

Kompany blij met 6 op 6: "Maar in 2e helft zag je dat we ritme kunnen gebruiken"

1 september om 23:12

Vincent Kompany heeft zijn eerste zege in de Allianz Arena te pakken. Bij zijn thuisdebuut kende Bayern München niet al te veel moeite met SC Freiburg: 2-0. De Brusselaar reageert dan ook tevreden, al kan alles uiteraard altijd beter.

Een volmaakte prestatie was het nog niet voor Bayern, dat wel met zes op zes aan de Bundesliga is begonnen. "We willen altijd het perfecte spel, maar ook vandaag was er een goede eerste helft. Dominant, niets weggegeven en kansen gekregen om meerdere doelpunten te maken", analyseert Kompany bij het clubkanaal. Uiteindelijk moest een strafschop van Harry Kane de ban breken.

Na de pauze was de controle van Bayern wat minder groot. Net wanneer Freiburg er ook echt in ging geloven, trapte Thomas Müller de geruststellende 2-0 binnen. Volgens Kompany waren zijn troepen na rust "misschien niet zo snel meer op de tweede bal. Wanneer je die verovert, zoals in de eerste helft, dan ziet alles er rustig uit."

Al bij al wil Kompany vooral de positieve noten onthouden. "In de eerste helft was het positiespel goed. In de tweede kon je zien dat we nog ritme kunnen gebruiken. Met elke zege zetten we een volgende stap in de juiste richting", besluit de voormalige Rode Duivel.