Kompany en Bayern werken eerste thuiswedstrijd succesvol af met vlotte winst

1 september om 19:27
Laatste update: 1 september om 19:27

Na een moeilijke uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg kende Bayern München een week later het wel een pak makkelijker. In eigen huis kende de ploeg van Vincent Kompany weinig problemen met SC Freiburg en wist het met 2-0 te winnen.

Zondag stonden Bayern en Freiburg tegenover elkaar in München. Het was voor Vincent Kompany zijn eerste wedstrijd in de Allianz Arena als trainer. Bayern was vanaf de eerste minuut dominant en het kreeg ook de betere kansen. Enkele minuten voor rust resulteerde dat in een treffer: vanaf de stip brak Harry Kane de ban voor de thuisploeg.

Daarna volgde een periode van veertig minuten in de wedstrijd, buiten de rust om, waarin Bayern dominant bleef, maar verzuimde de score uit te breiden. Daardoor bleef Freiburg in de wedstrijd en mocht het stiekem hopen op de gelijkmaker. De bezoekers kregen ook wat kansjes, maar zagen iets minder dan een kwartier voor tijd hoe Thomas Müller met een volley de 2-0 tegen de touwen werkte.

Bayern wist de rijen in het restant van de wedstrijd gesloten te houden, waardoor de wedstrijd in 2-0 eindigde. Dat kwam ook doordat Freiburg diep in de blessuretijd nog een strafschop miste. Der Rekordmeister beschikt daardoor na twee duels nog over de maximale score in de Bundesliga, nadat het een week eerder al een overwinning boekte op bezoek bij VfL Wolfsburg (2-3). Freiburg staat nu op drie punten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.