Elias Cobbau is op weg naar Sparta Praag

'Geen terugkeer naar Mechelen, wel CL-voetbal voor bij Parma overbodige Cobbaut'

1 september om 12:14

Elias Cobbaut staat op het punt om zijn avontuur bij het Italiaanse Parma FC te beëindigen en zijn carrière voort te zetten in Tsjechië. Onze landgenoot voert onderhandelingen met Sparta Praag, meldt Het Nieuwsblad.

De Tsjechische recordkampioen, die dit seizoen uitkomt in de Champions League tegen onder meer Manchester City en Atlético Madrid, biedt Cobbaut een mooie kans om zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven. 

Ook zijn voormalige club KV Mechelen toonde ook interesse en hield de situatie van de 26-jarige verdediger nauwlettend in de gaten, zeker omdat er geen directe oplossing voor zijn situatie bij Parma leek te zijn.

Cobbaut had echter steeds de voorkeur gegeven aan een nieuw buitenlands avontuur. Nadat hij in 2021 van RSC Anderlecht naar Parma verhuisde, was hij in zijn eerste seizoen een vaste waarde in de Serie B. Een zware blessure deed hem echter op een zijspoor belanden, waardoor hij nu met nog één jaar op zijn contract voor een vertrek uit Italië lijkt te kiezen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.