RSC Anderlecht kan Silas nog altijd gaan vastleggen

UPDATE: 'Onderhandelingen Anderlecht en Stuttgart over Silas verlopen stroef'

31 augustus om 23:41
Laatste update: 31 augustus om 23:41

RSC Anderlecht kan nog altijd mikken op de komst van Silas Katompa Mvumpa, kortweg Silas, naar het Astridpark. De 25-jarige aanvaller van VfB Stuttgart behoorde zaterdag niet tot de wedstrijdselectie.

Silas was zaterdag door coach Sebastian Hoeness uit de selectie gelaten voor het Bundesliga-duel met FSV Mainz 05, wat volgens de coach te maken had met de transferperikelen die rondom de aanvaller speelden op vrijdag.

Die dag was namelijk de laatste dag van de zomermercato in Duitsland en leek Silas de overstap naar Werder Bremen of TSG Hoffenheim te gaan maken, zo weet de Duitse krant ZVW. Die deal is echter niet voor de deadline rondgekomen.

De Duitse afdeling van Sky Sports meldde die dag ook al dat Anderlecht de situatie van zeer nabij volgde en zou willen inspringen indien de transfer niet doorging. De kans dat paars-wit de Congolees nu kan binnen hengelen is dus nog altijd aanwezig.

UPDATE: Volgens Sacha Tavolieri doen ze bij Anderlecht nog steeds hard hun best om Silas naar Brussel te halen, maar Stuttgart zou niet van plan zijn om de speler al te gemakkelijk te laten vertrekken. De onderhandelingen zouden gaan om een huurdeal met aankoopoptie, maar voorlopig verlopen de gesprekken moeizaam.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.