Leander Dendoncker trekt naar RSC Anderlecht

OFFICIEEL: RSC Anderlecht stunt en haalt Dendoncker weg bij Aston Villa

31 augustus om 20:37
Laatste update: 31 augustus om 20:49

RSC Anderlecht heeft in de slotdagen van de transferperiode nog voor een (mini-)stunt kunnen zorgen. De Brusselaars zijn erin geslaagd om Leander Dendoncker terug naar België te halen.

Met dat bericht komt paars-wit zelf naar buiten. Dendoncker keert na enkele moeilijke jaren in het buitenland terug naar België en wordt door Aston Villa tot het einde van het seizoen verhuurd aan paars-wit. De Brusselaars wisten wél een aankoopoptie te bedingen in het huurcontract.

Dendoncker werd met RSC Anderlecht nog kampioen en trok in 2019 naar Wolverhampton, waar hij enkele mooie jaren kende. In 2022 verliet hij Wolves voor Aston Villa, maar wist hij er zich niet in de basis te werken. Het voorbije halve seizoen werd hij uitgeleend aan SSC Napoli. Ook daar kwam hij amper aan bod.

Bij Anderlecht moet Dendoncker nu weer speelminuten vergaren en voor extra concurrentie zorgen op het middenveld. Hij gaat daarvoor de strijd aan met onder meer Mats Rits, Théo Leoni, Majeed Ashimeru en Yari Verschaeren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.