Leander Dendoncker reageert op terugkeer bij Anderlecht

Dendoncker is terug waar het allemaal begon: "Dit is toch echt mijn thuis"

31 augustus om 21:17

Leander Dendoncker is terug bij RSC Anderlecht en daar is de middenvelder zeer blij. “Dit is toch echt mijn thuis”, vertelt de aanwinst van paars-wit op de clubwebsite.

Dendoncker wordt voor één seizoen gehuurd van het Aston Villa, paars-wit kwam ook een aankoopoptie overeen met de Engelse club. Een langer verblijf is dus zeker niet uitgesloten.

"Het voelt heel bijzonder om terug te keren naar RSC Anderlecht. Ik heb hier van mijn 14e tot mijn 23e gespeeld, dus dit is toch echt mijn thuis", laat de 32-voudige Rode Duivel trots weten.

De inmiddels 29-jarige Dendoncker kwam in Engeland het voorbije seizoen amper aan spelen toe. Speelminuten op het Lotto Park was dan ook een logische stap. "Het voelt ook aan als een goed moment voor mij om deze stap te zetten en de club te helpen om zijn doelen te bereiken dit seizoen."

Ook voor de supporters had Dendoncker nog een aardig woordje over. "Ik kan niet wachten om terug op het veld te staan en ik kijk uit naar het weerzien met de fans", zo besluit hij zijn reactie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.