Rode Duivels tegen Frankrijk op EK: “Jeugdzonde van Tedesco"

Rode Duivels-Frankrijk op EK: “Wilde Tedesco echt potje schaken met Deschamps?"

31 augustus om 12:57

Domenico Tedesco sprak op vrijdag met de pers. De bondscoach nam verantwoordelijkheid voor een aantal beslissingen. Tedesco gaf toe dat zowel de voorbereidingen voor de wedstrijd tegen Oekraïne als de voorzichtige benadering tegen Frankrijk niet goed uitpakten.

Fred Waseige deelde zijn gedachten hierover tijdens een Facebook Live-sessie van RTBF. Hij reageerde positief op Tedesco's zelfkritiek. "Is hij een nieuwe coach of wat? Ik juich het toe dat hij zelfkritisch is." 

Waseige vond de aanpak van de coach tegen Frankrijk ook te voorzichtig. "Toen ik die wedstrijd tegen Frankrijk zag, vroeg ik me af waarom hij een potje wilde schaken tegen Didier Deschamps," merkte hij op. 

Volgens Waseige is het Franse team erg volwassen door hun recente ervaringen, terwijl België te veel gokte. "Het is een jeugdzonde en het is goed dat Tedesco die erkent, want dat zal hem helpen om verder te gaan," voegde hij eraan toe.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.