Anderlecht heeft beet: Dendoncker gespot voor medische proeven

Anderlecht heeft beet: Dendoncker gespot aan UZ Gent voor medische proeven

31 augustus om 10:00
Laatste update: 31 augustus om 10:19

De terugkeer van Leander Dendoncker bij RSC Anderlecht zit eraan te komen. De middenvelder annex verdediger is zaterdagochtend gespot in de buurt van het Universitair Ziekenhuis van Gent, waar hij zijn medische proeven zal afleggen.

Het Laatste Nieuws kon een filmpje maken van Dendoncker die richting het ziekenhuis wandelt. Als zijn testen niets zorgwekkends aan het licht brengen, lijkt niets een overstap nog in de weg te staan. Het zou gaan om een uitleenbeurt van één seizoen. Van een aankoopoptie is geen sprake. Zo zou Dendoncker na zes jaar terugkeren op het vertrouwde nest.

Destijds ruilde hij Anderlecht in voor Wolverhampton Wanderers. In zijn eerste seizoenen toonde hij zich een nuttige pion in de Premier League, maar geleidelijk aan deemsterde Dendoncker weg naar de achtergrond. Na zijn transfer naar Aston Villa beterde dat niet, mede door de hoge vlucht die die ploeg nam. Een uitleenperiode aan Napoli SSC bracht geen soelaas. Dendoncker hoopt in Brussel zijn oude zelve terug te vinden.

Overigens was Anderlecht niet de enige gegadigde tijdens deze zomermercato. Ook het Spaanse Las Palmas polste naar verluidt bij Aston Villa. Dendoncker verkiest echter om zijn carrière nieuw leven in te blazen op bekende bodem.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.