Emery bevestigt vertrek Dendoncker (naar Anderlecht?)

Emery bevestigt dat Dendoncker vertrekt, Anderlecht lijkt prijs te hebben

30 augustus om 17:32

RSC Anderlecht lijkt Leander Dendoncker beet te hebben. Zijn trainer bij Aston Villa, Unai Emery, heeft alvast bevestigd dat de 32-voudige Rode Duivel (even) de deur achter zich dicht trekt in Birmingham. Hij zou al op weg zijn naar Brussel.

In gesprek met The Athletic heeft Emery aangegeven dat hij eigenlijk niet meer rekent op Dendoncker. Dat was vorig seizoen ook niet het geval trouwens. Toen ging Dendoncker een half jaar op huurbasis aan de slag bij Napoli SSC, zonder succes. Dat scenario lijkt zich te gaan herhalen, maar dan bij Anderlecht en voor een volledig seizoen. "Ik denk dat hij vandaag vertrekt", aldus Emery.

Zijn bestemming wilde de trainer niet uitspreken, maar het heeft er alle schijn van dat het Anderlecht wordt. "De overeenkomst is nog niet honderd procent rond, maar hopelijk kan hij spelen, meer consistentie krijgen en zijn goede niveau tonen", spreekt Emery zijn verwachting uit. 

Voor Dendoncker zou het een terugkeer betekenen naar zijn jeugdliefde, waar hij in 2018 vertrok. In de Premier League kwam hij in eerste instantie uit voor Wolverhampton Wanderers. Zijn transfer naar Anderlecht hoeft niet per se voor vrijdagnacht rond te zijn. In België is de transfermarkt nog een week langer open.