Orban speelt zich in Lyon-harten met tweeklapper

Orban toont zich (eindelijk) waardevol: invaller draait rollen om tegen Strasbourg

31 augustus om 11:45

RC Strasbourg leek vrijdagavond op weg naar een zege op het veld van Olympique Lyon, maar dat was buiten Gift Emmanuel Orban gerekend. De voormalige prijsschutter van KAA Gent keerde als invaller een 2-3-achterstand eigenhandig om en deed zo de thuisfans juichen. Eindelijk, zou je zeggen. 

Lyon had het bijzonder lastig tegen Strasbourg. Toen Emanuel Emegha (ex-Royal Antwerp FC) net voor het uur de 1-3 op het bord zette, zag het er erg benard uit. De thuisploeg rechtte echter de rug. Ainsley Maitland-Niles zorgde al snel voor 2-3. Lyon had vervolgens een begenadigde invalbeurt van Orban nodig. Op een half uur tijd scoorde hij nog twee keer, waardoor de Zuid-Fransen een 4-3-overwinning konden bijschrijven.

Dat is een deugddoende driepunter voor Lyon, dat het seizoen was gestart met nul op zes. Ook voor Orban zelf zal het een opluchting zijn. Tegen Strasbourg kreeg hij pas zijn eerste speelminuten van deze jaargang. Niet zo verwonderlijk, aangezien zijn eerste half jaar in Lyon niet van een leien dakje liep. Verder dan één competitiegoal en twee treffers in de Coupe de France geraakte hij niet.

Er klonken dan ook geruchten dat Lyon hem deze zomer al weer van de hand wil(de) doen. Mogelijk heeft Orban zijn bazen nu overtuigd, al maakt één zwaluw de lente niet. Malick Fofana viel trouwens op hetzelfde moment in als Orban. Hij leverde de assist af voor de winnende 4-3.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.