Nicky Hayen blikt vooruit op Club Brugge - Cercle Brugge

Hayen waarschuwt: 'Willen niet weer met een zuur gevoel die interlandperiode in’

30 augustus om 19:35

Zondagmiddag staat op Jan Breydel de beladen stadsderby tussen Cercle en Club op het programma. Coach Nicky Hayen van Club Brugge keek vrijdag in de persconferentie vooruit naar de match.

Het is van september 2022 geleden dat Blauw-Zwart nog eens kon winnen van Cercle Brugge in de Jupiler Pro League. Toch wil coach Hayen vooral van de eigen kracht uitgaan. 'We willen ons eigen spel spelen, en dat langer doen dan 25 minuten zoals in Dender' citeert Het Laatste Nieuws de coach van Blauw-Zwart. 'Na die goeie periode schakelden we over op controlevoetbal, zonder diepgang.'

Voor Club Brugge ging het de voorbije seizoenen nog weleens mis vlak voor een interlandperiode. 'Het klopt dat er vaak een negatief resultaat was voor zo’n break. We willen niet weer met een zuur gevoel die interlandperiode in', klonk het waarschuwend van Hayen.

De trainer zei ook nog dat hij hoopte dat de fraaie Champions League-loting van Club iets teweeg zal brengen. 'Je hoopt dat het een bepaalde trigger is, dat het iets losmaakt. Want nu ga je toch stilaan richting die Europese weken waarin we iedereen zullen nodig hebben.'

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.