Cercle Brugge kent tegenstanders Conference League

Cercle kent tegenstanders Conference League: thuis tegen Basaksehir, uit naar Linz

30 augustus om 15:08

Cercle Brugge kent sinds vrijdag zijn tegenstanders in de competitiefase van de Conference League. De manschappen van hoofdtrainer Miron Muslic nemen het in de competitiefase van de Conference League op tegen: LASK Linz, Istanbul Basaksehir, Olimpija Ljubljana, Hearts, ST. Gallen, Vikingur Rejkjavik

Route naar competitiefase Conference League van Cercle Brugge
Cercle Brugge eindigde vorig seizoen in de Jupiler Pro League op de vierde plaats en plaatste zich hierdoor voor de tweede voorronde van de Europa League. Hierin nam Cercle Brugge het in het tweeluik op tegen het Schotse Kilmarnock. Groen-zwart wist te winnen en in de derde voorronde kwam Cercle Brugge te kort tegen Molde.

Doordat Cercle Brugge onderuitging tegen Molde, wachtte de Play-Offs voor de plaatsing van de competitiefase van de Conference League. In deze laatste tweestrijd nam Cercle Brugge het op tegen Wisla Krakow. De Pools gevallen grootmacht werd in Polen met 1-6 verslagen. In de returnmatch in Brugge werd er met 1-4 verloren, maar dit was voldoende voor plaatsing in de competitiefase van de Conference League.

De tegenstanders van Cercle Brugge in de Conference League
De Conference League ziet er dit seizoen - net zoals de Champions League en de Europa League - helemaal anders uit. We spreken niet langer meer van een groepsfase, maar van een competitiefase. Union speelt hierin drie keer thuis en drie uit.

Cercle Brugge neemt het thuis op tegen:
A: Istanbul Basaksehir
B: Hearts
C: ST. Gallen

Op verplaatsing zijn de tegenstander van Cercle Brugge:
D: LASK Linz
E: Olimpija Ljubljana
F: Vikingur Rejkjavik

De speeldata van Cercle Brugge
Speelronde 1: 3 oktober 2024
Speelronde 2: 24 oktober 2024
Speelronde 3: 7 november 2024
Speelronde 4: 28 november 2024
Speelronde 5: 12 december 2024
Speelronde 6; 19 december 2024

Hoe gaat Cercle Brugge naar de Knock-outfase?
In de competitiefase levert elke zege drie punten op. Een gelijkspel is goed voor één punt. Alle 36 deelnemers aan de competitiefase worden in 1 klassement gegooid. De nummers 1 tot en met 8 plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finale van de Conference League. De nummers 9 tot en met 16 en de nummers 17 tot en met 24 spelen een tussenronde om de achtste finales te bereiken. Voor de nummers 25 tot en met 36 na alle speeldagen zit het Europese avontuur er definitief op.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.