Anderlecht naar Europa League, Amazu reageert na winst tegen Dinamo Minsk

“Belangrijk voor Anderlecht, dus iedereen is blij”

29 augustus om 23:15

RSC Anderlecht heeft zich donderdag geplaatst voor de competitiefase van de Europa League. Voor de tweede keer in week tijd won het met 1-0 van Dinamo Minsk. In Brusel maakte Francis Amuzu het enige doelpunt van de partij. Na de match was de winger een tevreden man.

Anderlecht speelde niet zeker zijn beste voetbal tegen Dinamo Minsk, maar Amuzu vond het allemaal niet zo slecht. "De eerste 30 minuten waren we heel sterk. Daarna was het wel wat minder. In de tweede helft hebben we ze gewoon afgemaakt", klinkt het bij Sporza.

Amuzu viel in en kroonde zich tot matchwinnaar. "Ik kreeg de bal, ging gewoon rechtdoor en schoot zonder na te denken. Ik moest gewoon mijn ding doen toen ik inviel met acties en voorzetten", reageerde de winger op zijn doelpunt.

Vrijdag leert Anderlecht zijn tegenstanders in de competitiefase van de Europa League kennen. "Voor een club als Anderlecht is het belangrijk om de Europa League te spelen, dus iedereen is blij. We moeten ons best doen en dan zien we wel waar we komen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.