Anderlecht wint van Dinamo Minsk & vervoegt Union in de competitiefase van de Europa League

29 augustus om 21:50
Laatste update: 29 augustus om 21:58

RSC Anderlecht heeft zich donderdag geplaatst voor de competitiefase van de Europa League. Paars-wit won na de heenmatch ook zijn terugmatch tegen Dinamo Minsk. Anderlecht won in het Lotto Park met 1-0. Net zoals Union leert het vrijdag zijn volgende Europese tegenstander in de Europa League kennen.

Anderlecht had in Hongarije vorige week donderdag met 0-1 gewonnen van de ploeg uit Wit-Rusland. In eigen huis moest het de klus klaren. Dat moest het opnieuw doen zonder aanvoerder Vertonghen. Riemer hield Leoni, Vazquez en Foket op de bank. Verschaeren, Dolberg en Sardella kwamen terug in de ploeg.

Anderlecht was in de eerste helft de betere ploeg, maar een doelpuntje maken lukte niet. Augustinsson – die in de heenmatch scoorde – mikte over. Dreyer kwam dan weer in de beginfase niet verder dan de lat en Dolberg vond de doelman op zijn weg. Naarmate de eerste helft vorderde, herstelde Minsk het evenwicht, maar veel kansen leverde dat niet op. Zo gingen we rusten met 0-0 en was er voor Anderlecht geen vuiltje aan de lucht.

Invaller Amuzu doet het
Een vol Lotto Park had wel op meer gehoopt. In de tweede helft werd het niet meteen leuker. Minsk was eigenlijk te zwak om Anderlecht pijn te doen en paars-wit is nog altijd zoekende dit seizoen. Uiteindelijk won paars-wit wel. Invaller Amuzu zorgde voor de bevrijdende 1-0. Zo plaatste Anderlecht zich voor de competitiefase van de Europa League.

Loting met Anderlecht en Union
De loting van de competitiefase van de Europa League is vrijdag om 13u00. En is LIVE te volgen op VoetbaPrimeur.be. Union en Anderlecht vertegenwoordigen bij de loting ons land. De loting van de Conference League met KAA Gent en Cercle Brugge volgt vrijdag om 14u30 en is ook LIVE te volgen bij ons.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.