Cercle Brugge gaat zwaar onderuit tegen Wisla, maar stoot toch door in Europa

29 augustus om 21:52
Laatste update: 29 augustus om 21:53

De kwalificatie leek nooit in de problemen te gaan komen, maar Wisla Krakau heeft het nog knap lastig gemaakt voor Cercle Brugge. De Polen leken veel beter dan in de heenwedstrijd en verrasten iedereen in het Jan Breydelstadion: 1-4.

Na de 1-6 overwinning in Polen en de aankomende Brugse derby tegen Club Brugge besloot coach Muslic om zijn ploeg op flink wat plekken te wisselen en enkele sterkhouders rust te gunnen. De foute keuze, zo bleek.

Wisla Krakau trok duidelijk naar Brugge met de bedoeling om toch nog te stunten en ging vol in de aanval. Succesvol ook, zo bleek. De Poolse tweedeklasser profiteerde na meerdere foutjes achterin bij de Bruggelingen en was verrassend de betere ploeg en wist ook op een 0-2 voorsprong te komen.

Cercle had het bijzonder lastig en dat zag ook Muslic, die enkele sterkhouders bij de rust toch op het veld gooide. De Vereniging wist zich daarop toch weer in de wedstrijd te knokken en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vond die maar niet.

Helemaal tegen de gang van het spel in was het Wisla dat plots voor de 0-3 kon zorgen en plots moed begon te krijgen in een grote stunt in ons land. Al kon Cercle die hoop weer helemaal indrukken en er toch nog 1-3 van maken. Daarop troffen beide ploegen nog de lat, maar het doelpunt viel aanvankelijk niet. In het slot kon Wisla de vernedering voor Cercle wel helemaal compleet maken met de 1-4. Een bijzonder pijnlijke nederlaag. Maar de kwalificatie? Die is binnen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.