Fink over Smets als Rode Duivel bij KRC Genk

Fink over Smets als Rode Duivel bij KRC Genk: “Dat zijn geruchten”

29 augustus om 19:19
Laatste update: 29 augustus om 20:05

Matte Smets, de 20-jarige centrale verdediger van KRC Genk, wordt in verband gebracht met een eerste selectie voor de Rode Duivels. Volgens hoofdtrainer Thorsten Fink gaat het slechts om geruchten.

Fink vertelt als volgt over de mogelijke selectie van Smets bij de Rode Duivels. “Dat zijn geruchten. Ik heb Domenico Tedesco zelf niet over hem gehoord, maar omdat hij niet was opgenomen in de voorselectie van de beloften is dat iets wat rondgaat, denk ik”, citeert Het Laatste Nieuws Fink.

Fink geeft aan dat het aan Tedesco is om die knoop door te hakken voor de selectie van Smets bij de Rode Duivels. Fink is daarnaast zeer te spreken over de voetballer en de mens Smets bij Genk. De twee werkten eerder samen bij STVV.

Fink geeft aan dat Smets goed bezig is en in de eerste vier matchen van Genk een van de beste spelers was in de Jupiler Pro League. “Hij heeft mooie stappen gezet. Ik hou van gasten met zijn mentaliteit. Bij STVV was hij nog stiller, terwijl hij hier veel meer praat. Hij wil dus echt een leider zijn”, aldus Fink.

“Ik twijfel niet aan hem. Het is een jongen die er bovendien alles aan doet. ‘No party, no alcohol’. Hij heeft tijdens de zomerstop extra spiermassa gekweekt. Dat is allemaal niet zomaar komen aanwaaien, hé, maar het resultaat van keihard werken”, besluit Fink over Smets.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.