OFFICIEEL: Hong (Gent) trekt richting Bundesliga om er bij Mainz te spelen

OFFICIEEL: Hong trekt richting Bundesliga om er bij Mainz te spelen

29 augustus om 10:07

Hyunseok Hong verlaat KAA Gent en zet zijn carrière voort in de Bundesliga. Dat bevestigt de club op haar website. De Zuid-Koreaanse middenvelder, die sinds 2022 voor de Buffalo's speelde, heeft een contract getekend bij FSV Mainz 05

Hong had bij Gent nog een contract voor één seizoen, maar kiest ervoor om op zijn 25e een nieuwe stap in zijn carrière te zetten. KAA Gent bevestigt op haar website: "Wij hebben een jaar lang geprobeerd om het contract van Hong te verlengen, maar hij verkoos om niet bij te tekenen. Uiteindelijk moet je dat respecteren en handelen in het belang van de club."

Hong ontpopte snel tot een belangrijke speler voor Gent. Zijn debuut in 2022 werd meteen gekenmerkt door een spectaculaire omhaal tegen KV Oostende. Hoewel hij vorig seizoen vaak afwezig was vanwege deelname aan de Asian Games en de Asian Cup, kwam hij toch tot meer dan 100 wedstrijden voor de club.

Manager Sports Arnar Vidarsson benadrukt; "Daarom hebben wij besloten om mee te werken aan zijn transfer, eerder dan hem na dit seizoen gratis te zien vertrekken. Nu maken we werk van zijn vervanging, we zijn daarop voorbereid."

Bij zijn nieuwe club, FSV Mainz 05, komt Hong een oude bekende tegen: ex-Buffalo Andreas Hanche-Olsen. Mainz eindigde vorig seizoen in de onderste regionen van de middenmoot in de Bundesliga en heeft sinds 2016-2017 geen Europees voetbal meer gespeeld. KAA Gent bedankt Hong voor zijn inzet en wenst hem veel succes in Duitsland. "KAA Gent betreurt zijn vertrek, maar bedankt Hongi en wenst hem alle succes toe in Duitsland," aldus de club op haar website.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.