Christian Benteke verlengt contract bij D.C. United

OFFICIEEL: Benteke verlengt zijn contract bij D.C. United

28 augustus om 20:30

Christian Benteke heeft zijn contract bij DC United verlengd. Door het vernieuwen van dit contract ligt de spits nu vast tot 2025 met een optie voor nog een extra jaar.

Ally Mackay, de algemeen directeur van DC United is zeer te spreken over het verlengen van het contract van Benteke. Mackay zegt via de officiële club kanalen het volgende over Benteke. "Christian is een ongelooflijke spelmaker en hij heeft consequent aangetoond dat hij een van de beste aanvallers in de MLS is."

Daarnaast geeft de algemeen directeur aan dat Benteke niet alleen van grote waarde is op het veld. "Het was voor ons van cruciaal belang om Christian bij de club te houden, zowel vanwege zijn talent op het veld als vanwege zijn leiderschap in de kleedkamer. We zijn erg enthousiast om Christian nog een seizoen bij ons te houden en we kijken ernaar uit dat hij impact blijft maken bij deze club."

Benteke maakte in 2022 de overstap naar de Major League Soccer waar hij speelt bij DC United. Dit nadat hij eerder in de Premier League speelde voor Aston Villa, Liverpool en Crystal Palace. In de Jupiler Pro League diende Benteke voor KRC Genk, Standard, KV Mechelen en KV Kortrijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.