Jorgensen: "Natuurlijk zou ik Eriksen Anderlecht aanraden"

Jorgensen hoopt mee met Fredberg: "Natuurlijk zou ik Eriksen Anderlecht aanraden"

28 augustus om 17:53

Er zoemen nu al weken geruchten rond als zou RSC Anderlecht jacht maken op Christian Eriksen. Als de middenvelder van Manchester United naar het Lotto Park zou overstappen, valt dat een regelrechte stunt te noemen. Zanka Jorgensen zou maar wat graag een handje helpen.

De ervaren verdediger streek zelf pas recent neer in Anderlecht, om samen met onder meer Jan Vertonghen voor slot op de deur te spelen. Op zijn perspraatje in aanloop naar het Europa-League-voorrondeduel met Dinamo Minsk kreeg Jorgensen een vraag over Eriksen voor de voeten geworpen. Beide heren zijn Denen en dus landgenoten, niet alleen van elkaar, maar ook van sportief directeur Jesper Fredberg.

"Of ik Eriksen zou aanraden om hier te tekenen? Natuurlijk!", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Jorgensen. Hier en daar wordt al even gespot met Anderlecht omdat Fredberg zich graag omringt met Deense jongens. Jorgensen ziet dat anders. "Wij, Denen, kunnen hier ook veel leren uit de cultuur van Anderlecht", werpt hij op. 

Tot nu toe werkte de 34-jarige Jorgensen twee duels af voor RSCA. Op het veld van KV Mechelen werd het 1-3, tegen Dinamo Minsk hield hij mee de nul (0-1).