Riemer: "Niet de makkelijkste transfermarkt"

Riemer heeft transferhonger, maar "blijft kalm": "Ik geef toe, het is moeilijk"

28 augustus om 17:32

Het lijkt wel op het RSC Anderlecht uit de hoogdagen: paars-wit staat op kop van de stand en toch leggen de supporters hun lat voor het geleverde spel erg hoog. Alleen is die laatste eis ook gerechtvaardigd, want hun ploeg lijkt momenteel nog kwaliteit te missen. Op de transfermarkt blijft Anderlecht evenwel vrij passief. Brian Riemer heeft dat ook opgemerkt.

Hoewel Anderlecht regelmatig met nieuwe (grote) namen in verband wordt gebracht, staat de teller tot op heden op slechts drie echte nieuwkomers. Of een Christian Eriksen of een Dennis Praet nog komen, blijft afwachten. "Ik moet als coach gewoon kalm blijven", beseft ook Riemer volgens Het Nieuwsblad. De Deen moet momenteel roeien met de riemen die hij heeft, maar hint tussendoor naar extra kwaliteit.

Toch weigert hij zijn sportieve baas, Jesper Fredberg, onder druk te zetten. "Het is niet de makkelijkste transfermarkt, maar ik weet dat de leiders van de club hard vechten om de spelers binnen te halen die we willen." Dat betekent niet dat zijn werk er gemakkelijker op wordt. "Maar ik geef toe...Het is moeilijk als je nog niet weet wie er precies zal neerstrijken en hoeveel versterkingen er zullen komen."

Riemer hoopt dat Fredberg vooral mikt op zogenaamd 'plug-in-spelers', jongens die hij meteen kan inpassen. "Met plug-in-spelers bedoel ik gasten zoals Zanka die de tactiek en het Europese voetbal kennen en meteen geïntegreerd kunnen worden. Of wordt het misschien een – ik zeg maar wat – een Japanse of een Zuid-Amerikaanse versterking die de taal niet spreekt en de voetbalstijl niet kent", vraagt Riemer zich af. Als het dat laatste wordt, predikt hij nog wat rust om iedereen in te passen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.