Ronaldo gaat door bij Portugal met Martinez

Ronaldo (39) heeft nieuws voor Portugal en Martinez: 'Wil ploeg nog helpen'

26 augustus om 23:12

Cristiano Ronaldo denkt nog niet aan stoppen bij de nationale ploeg van Portugal. De 39-jarige wereldvoetballer, die al 212 interlands op zijn naam heeft staan, wil de Seleção das Quinas dolgraag blijven helpen.

Na het EK, waarin Portugal onder leiding van bondscoach Roberto Martinez, werd uitgeschakeld door Frankrijk, nam de 41-jarige Pepe afscheid van het voetbal. De twee jaar jongere Ronaldo wil nog niets weten van afzwaaien bij de nationale ploeg. "Ik ben altijd ontzettend trots geweest om de kleuren van Portugal te mogen dragen. Ik zal niemand op voorhand zeggen wanneer ik de nationale ploeg zal verlaten. Dat zal een spontane, maar wel goed doordachte beslissing zijn. Op dit moment wil ik de ploeg nog helpen", zegt hij tegen NOW Canal.

In het uitgebreide interview, dat later volledig verschijnt, vertelt Ronaldo eveneens dat hij niet met de gedachte speelt om trainer te worden. "Op dit moment spookt de gedachte om trainer te worden niet door mijn hoofd", aldus de Portugees. "Dat is niet hoe ik mezelf in de toekomst zie. Ik denk dat ik eerder iets buiten het voetbal zal doen, maar alleen God weet hoe mijn pad zal lopen."

Ronaldo gaf tijdens het eindtoernooi in Duitsland al wel aan dat het zijn laatste EK was. Na de uitschakeling liet hij doorschemeren zich nog te willen opladen voor het WK 2026.